logo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrst
  • Zpět na hlavní stranu
  • Kuchaři
  • Partneři
✕

Orientální polévka s kardomonem

lzice-recepty

Spices restaurant and bar

Suroviny

dýně (ideálně tzv. máslové), oloupané a nakrájené na 10 cm kousky
mletý sušený kardamom
mletý sušený koriandr
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
1 l kuřecího vývaru
200 ml kokosového mléka
1 lžíce medu
100 ml smetany
sůl

Na dýňové noky

200 g máslové dýně, oloupané a uvařené doměkka ve vodě s celou skořicí
½ svazku čerstvého koriandru
1 vejce
hladká mouka dle potřeby
sůl a pepř
1 kávová lžička prášku do pečiva
olej na smažení

Na dokončení

špenátové listy
máslo, sůl, pepř, dýňová semínka opečená nasucho na pánvi


Postup

Na polévku oloupanou dýni okořeníme kardamomem a koriandrem, pokapeme olivovým olejem, upečeme v troubě při 160 °C doměkka. Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pečenou dýni, lehce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Uvedeme k varu a pomalu vaříme asi 10 minut, rozmixujeme, přidáme kokosové mléko, smetanu, sůl a případně trochu medu a scedíme přes jemný cedník. Před podáváním řádně vymixujeme. Na dýňové noky vařenou dýni prolisujeme, nebo rozmačkáme na pyré a smícháme s ostatními surovinami. Připravíme těsto stejně husté jako třeba na bramboráky. Lžící tvarujeme dýňové noky, které smažíme v oleji. Na pánvi s máslem prohřejeme sušená dýňová semínka a přidáme špenátové listy, ochutíme solí a pepřem a necháme je na horké pánvi jen krátce zavadnout. Do polévkového talíře dáme nejprve okapané špenátové listy, na ně položíme smažené noky z dýně a podlijeme napěněnou dýňovou polévkou.

Sdílet
43

Další recepty

lzice-recepty
17. 1. 2024

Bramboračka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Ovarová s kroupami


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Drštková po staropražsku


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Gulášová polévka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Vichyssoise (teplá varianta)


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Česká bramboračka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Francouzská cibulačka na červeném víně


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Kukuřičný chowder s kokosem a koriandrovým olejem


Číst více
© 2025 ERGO Aktiv, o.p.s. | Realizace: webidea.czCookies | GDPR
    Spravovat Souhlas s cookies
    Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a služeb.
    Nesouhlas nebo zrušení souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité funkce stránek.
    Funkční Vždy aktivní
    Technické nastavení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
    Předvolby
    Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
    Statistické
    Technické nastavení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
    Marketingové
    Technické nastavení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
    Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
    Předvolby
    {title} {title} {title}