logo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrst
  • Zpět na hlavní stranu
  • Kuchaři
  • Partneři
✕

Bramboračka

lzice-recepty

Dita P.

Suroviny

2 hrsti sušených hub
4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
2 mrkve; 1 v celku, 1 nakrájená na kostky nebo kolečka
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená nadrobno
sůl a pepř
1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
50 g másla
50 g mouky
majoránka podle chuti
2 stroužky česneku
1 vejce
čerstvá petržel


Postup

Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a vývar. Přidám předvařené sušené houby i s vodou, ve které se vařily. Nechám vařit tak čtvrt hodiny a mezitím si udělám jíšku – rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám mouku a míchám dozlatova. Ještě horkou jíšku vliju do vařící polévky, osolím, opepřím a přidám majoránku. Nakonec vyndám z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidám prolisovaný česnek a do bramboračky přes vidličku rozklepnu vejce. Přidám hrstku čerstvé petrželky a je hotovo.

Sdílet
51

Další recepty

lzice-recepty
17. 1. 2024

Orientální polévka s kardomonem


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Ovarová s kroupami


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Drštková po staropražsku


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Gulášová polévka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Vichyssoise (teplá varianta)


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Česká bramboračka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Francouzská cibulačka na červeném víně


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Kukuřičný chowder s kokosem a koriandrovým olejem


Číst více
© 2025 ERGO Aktiv, o.p.s. | Realizace: webidea.czCookies | GDPR
    Spravovat Souhlas s cookies
    Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a služeb.
    Nesouhlas nebo zrušení souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité funkce stránek.
    Funkční Vždy aktivní
    Technické nastavení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
    Předvolby
    Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
    Statistické
    Technické nastavení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
    Marketingové
    Technické nastavení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
    Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
    Předvolby
    {title} {title} {title}