logo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrstlogo-polivkova-smrst
  • Zpět na hlavní stranu
  • Kuchaři
  • Partneři
✕

Česká bramboračka

lzice-recepty

Panorama hotel Prague – Jan Hatschbach

Suroviny

1 cibule
2 lžíce majoránky
2 mrkve
1 balíček žampionů nebo lesních hub
2 stroužky česneku
6 brambor
1/2 celeru
4 lžíce hladké mouky


Tip šéfkuchaře: sušené houby mají silnejší chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Jejich povařením získáte vývar, který dodá polévce barvu.

Postup

Cibulku nakrájíme na drobno, orestujeme dorůžova zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou zásmažku. Oloupané na menší kostky nakrájené brambory vaříme v lehce osolené vodě s na kostičky nakrájenou zeleninou, do poloměkka. Zahustíme zásmažkou a ještě 10 minut vaříme. Dochutíme solí, česnekem, pepřem, majoránkou a trochou kmínu. Přidáme orestované žampiony nebo jiné houby. Nejlépe chutná z pravých hříbků.

Sdílet
36

Další recepty

lzice-recepty
17. 1. 2024

Orientální polévka s kardomonem


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Bramboračka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Ovarová s kroupami


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Drštková po staropražsku


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Gulášová polévka


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Vichyssoise (teplá varianta)


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Francouzská cibulačka na červeném víně


Číst více
lzice-recepty
17. 1. 2024

Kukuřičný chowder s kokosem a koriandrovým olejem


Číst více
© 2025 ERGO Aktiv, o.p.s. | Realizace: webidea.czCookies | GDPR
    Spravovat Souhlas s cookies
    Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a služeb.
    Nesouhlas nebo zrušení souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité funkce stránek.
    Funkční Vždy aktivní
    Technické nastavení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
    Předvolby
    Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
    Statistické
    Technické nastavení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
    Marketingové
    Technické nastavení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
    Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
    Předvolby
    {title} {title} {title}