Projekt aktuálně

Chystáme pro vás již 7. Velkou Polívkovou smršť na Andělu, gurmánskou benefici, která vrací chuť k životu nejen lidem po mrtvici!

26. 2. – 2. 3. 2018

PŘED VSTUPEM DO OC NOVÝ SMÍCHOV

Polívková smršť je benefiční akcí neziskové společnosti ERGO Aktiv  – centra neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku. Jedná se o veřejnou sbírku probíhající formou stánkového prodeje polévek.

Naše klienty učíme, jak se o sebe postarat, a z této myšlenky také vznikl v roce 2015 jedinečný projekt s velkým P, Polívková smršť. Tato benefice spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou, z jejíhož výtěžku poskytujeme péči těm klientům, kteří si ji nemohou zaplatit z vlastních zdrojů. Projekt se těší podpoře nejen špičkových šéfkuchařů jako Roman Paulus, Marek Fichtner, Filip Sajler či Jan Wiesner, kteří pro nás vaří skvělé polévky, ale mnoha dalších partnerů a známých osobností. 

Více o Polívkové smršti můžete sledovat např. v živém vysílání ČT Dobré ráno v pátek 16.2., ve studiu se bude dokonce vařit:-)

Co vás čeká na Andělu tentokrát? 

Záštitu nad Polívkovou smrští převzala opět Městská část Praha 5 v čele se starostou Ing. Pavlem Richterem. Polévku pro vás budou servírovat firemní dobrovolníci z České televize, České pojišťovny, Kooperativa pojišťovny, Moneta Money Bank a MERCK nebo dobrovolníci z řad přímo klientů ERGO Aktivu a pokud budete mít štěstí, můžete se u stánku setkat s milovnicí polévek a zdravého životního stylu herečkou Míšou Maurerovou.

 

Polévkové menu pondělí 26. 2. – pátek 2. 3. 2018

Pondělí 26. února

Restaurace Mlýnec  – Bramborová polévka od Dušana Galbavého       (10:00 – 18:00)

Etnosvět vegetariánská a veganská restaurace – Houbový krém od Ondřeje Panoše (10:00 – 13:00)

Úterý 27. února

Radisson Blu Alcron – Celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem od Romana Pauluse (10:00 – 18:00)

Sezio restaurant – Tomatová polévka z pečených rajčat s bazalkou od Martina Císaře (10:00 – 13:00)

Středa 28. února

Restaurant  Amaryla – Polévka z červené čočky s rajčaty a kokosovým mlékem od Maxe Semenchukova (10:00 – 18:00)

Restaurace Umami Sushi – Tom yum s kuřecím masem, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi od Patrika Šándora (10:00 – 18:00)

Čtvrtek 1. března

Marriott Hotel Prague – Francouzská cibulová polévka od Jana Wiesnera (10:00 – 18:00)

Restaurace lokalblok – Batátová polévka s mrkví a kokosovým mlékem (10:00 – 13:00)

Sezio restaurant  – Česnečka (13:00 – 18:00)

Pátek 2. března

Panorama hotel Prague – Květákový krém od Honzy Hatschbacha (10:00 – 18:00)

Bistro Jan PaukertChodská kroupová polévka s houbami a bramborem od Romana Příhonského (10:00 – 13:00)

Prodej polévek probíhá každý den sbírky mezi 10:00 a 18:00 nebo do vyprodání.

Děkujeme Všem partnerům 7. Polívkové smršti, ať už výše zmíněným restauracím a kuchařům nebo dalším partnerům uvedeným níže.

Kelímky na polévku nám tentokrát darovala firma DEKOS – obalová řešení, za veškerý mobiliář vděčíme NFCP  equipment rental Ltd., tisky pro nás opět zajistila společnost Cprint, stánek zapůjčil Seladon catering, kabelové mosty zapůjčila firma Pragosound, bezlepkový chléb zdarma dodá Antonínovo pekařství, komunikaci přes FB společnost silentservice, dárkové vouchery do soutěže na stánku Hotelu Amarilis, za zástěry vděčíme společnost Proficook a na novém místě na Andělu se vyskytneme díky podpoře Klepierre Management ČR. Mediálními partnery jsou jako vždy Česká televize, Radio 1, Český rozhlas Regina, Pražský Patriot a další.

Jen díky velké podpoře všech partnerů, restaurací či dobrovolníků můžeme smršť pořádat. Za všechnu finanční i nefinanční  pomoc děkujeme!

Z Polívkové smršti se stal fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. Smršť dokonce získala 1. místo Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015.  Jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát některou ze skvělých polévek, na stánku si kupte krásnou dřevěnou lžíci nebo pošlete DMS za 30 Kč ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na tel. číslo 87 777.

 

Partneři

Za partnerství a sponzoring našich akcí děkujeme:

Kuchaři a restaurace

Máme štěstí – spolupracujeme se skvělými šéfkuchaři ze špičkových restaurací!

Média

Videa o společnosti ERGO Aktiv a akcích Polívkové smršti:

 

 

První polévka, která léčí mrtvici – pozvánka

První polévka, která léčí mrtvici, už dnes na Andělu! Marek Fichtner z Augustine Restaurant and Bar pro vás připravil ciznovou se šafránem, tak přijďte ochutnat a zároveň udělat dobrý skutek 🙂

Zveřejnil(a) Polívková smršť dne 20. únor 2017